La vie aux Comores - Reisverslag uit Moroni, Comoros van Marieke - WaarBenJij.nu La vie aux Comores - Reisverslag uit Moroni, Comoros van Marieke - WaarBenJij.nu

La vie aux Comores

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

23 Juli 2007 | Comoros, Moroni

Eindelijk weer n berichtje vanaf de andere kant van de evenaar. T heeft ff geduurd, tijd zat, maar de computer heeft niet zoveel tijd voor mij. Alleen ’s avonds, maar dan hebben we meestal wel wat te doen. En omdat ik ook niet zoveel reacties meer kreeg vermoedde ik dat m’n website niet echt gelezen werd. :( Inmiddels heb ik uit e-mailtjes begrepen dat dit wel zo is. Men vergeet alleen te reageren. Dus als je dit berichtje leest, reageer ff, dan blijf ik ook enthousiast om t hier bij te houden.

Het leven op Comores! Relax, geen haast, alles rustig aan. Afspraken, je kan gerust n half uur te laat komen. En te laat komen daar ben ik erg goed in. Toch?! :) Dus wat dat betreft is t voor mij ideaal hier. Verder merk je aan erg veel dingen dat ze hier jaren achterlopen. Om maar ff n voorbeeld te noemen. Af en toe zie ik hier iemand in n voetbalshirtje van n Nederlandse club. Nee, dit is niet Feyenoord, niet PSV of AZ. Maar er staat iets van ABN-Amro op ofzo, duidelijk geval van jaaaaaaaaaaaaren achter lopen dus. Want wie kent die club nog in NL?? :D :D :D

Alles went zeggen ze altijd en dat klopt. Dat we elke dag zonder water zitten, went. ’s Morgens wordt t afgesloten, soms om 10u, maar als we pech hebben al om 6u. ’s Avonds komt t weer terug en dat kan om 18u zijn, maar ook om 00u. Tis zelfs vaak zo dat ik als ik naar t toilet ga ik n emmer water mee neem, uit gewoonte, en dan blij verrast wordt omdat ik gewoon kan doorspoelen. Vandaag n super dag gehad, heel de dag water tot nu toe! Dat je soms tv zit te kijken en dat opeens de stroom uitvalt, went ook, gelukkig gebeurd dit bijna nooit en als t wel gebeurd doen we de noodstroom aan. Laatst was de elektriciteit in de nacht uitgevallen, dan is t wel heel erg donker als je 's nachts wakker wordt. Gaten in de weg, ook dat went. Gister voor t eerst zelf gereden in dit bijzondere land. Beetje manoeuvreren en hopen dat er geen tegenligger komt als je net links rijdt omdat de weg rechts compleet weg is.

Verder lijken de mensen hier gelukkiger dan op Madagascar. Bedelen doen ze hier bv niet. Of proberen je van alles te verkopen. Ze proberen t wel, maar als je gewoon langsloopt en niet kijkt dan spreken ze je ook niet aan. Dit eiland is prachtig. Helaas haalt de regering en de bevolking er niet uit zat erin zit. Prachtige witte stranden, helder blauwe zee, wuivende palmbomen. Als je de troep eromheen niet ziet lijkt t hier n sprookje. Je kunt de vulkaan gaan beklimmen. Een rondje eiland maken met de auto, langs prachtige kusten. Dit gaan we als het goed is deze of volgende week doen. Bijna n ideaal vakantieland dus. We blijven hier dan ook nog tot 10 augustus, daarna gaan we terug naar Madagascar. Daar is t op t moment erg koud, dus hier hebben we t veel beter.

We hebben ook wat mensen leren kennen die hier ook tijdelijk zijn, voor werk of stage. Chloé is n meid waar ik t super mee kan vinden. Eindelijk kan ik weer lekker kletsen over meidendingen. Heerlijk! We gaan vaak naar t strand. Haar moeder is hier op vakantie en gister zijn we met z’n alle uit eten geweest. Pat’s vader is voor werk in Madagascar dus Pat’s moeder is ook alleen nu. De moeders hadden t samen goed naar hun zin, Chloé en ik waren heerlijk aan t kletsen en Pat, die was gewoon gelukkig met 4 vrouwen aan 1 tafel. :) T leuke is dat Chloé vlak bij Parijs woont, dus we kunnen haar in Frankrijk ook nog regelmatig ontmoeten.

Ik voel me dus super hier. Maar denk ook vaak aan ons mooie Nederland. Wat ga je je eigen land waarderen als je een tijdje in een land als dit verblijft. En ook begin ik natuurlijk m’n vriendjes en vriendinnetjes te missen. Ik denk zelfs soms met weemoed terug aan Habufa en al m’n lieve collega’s daar. En de super leuke klanten aan de telefoon natuurlijk. M’n pap en mam stuurden me een filmpje vanaf hun vakantieadres waarop ze zwaaiden. Super fijn om ff te zien dat t met hun ook goed gaat. Ik ben erg blij met de e-mailtjes die ik van iedereen krijg en de vakantiefoto’s van m’n zussie en Arie. En m’n lieve katjes………. Ik weet dat ze heel goed verzorgd worden, maar ik mis ze soms super erg. :(

En nu ophouden met dat sentimentele gedoe!!! Ik heb eindelijk n manier gevonden om wat foto’s op de website te zetten, dus veel plezier met t bekijken hiervan. Ik laat ze er n week ofzo opstaan en dan vervang ik ze door andere.

Ik kijk weer uit naar jullie reacties!

XX

• 23 Juli 2007 - 15:18

Linda:

He maffie!

Fijn te horen dat je het leuk hebt!!
    Hier gaat ook alles prima! Ben nu alleen in Málaga, want Javi is voor een jaar verhuisd naar Palma Mallorca voor werk. Ik blijf hier i.v.m de bar... Je hebt helemaal gelijk in het feit dat je Nederland mist als je ergens anders woont!! Heb ik n.l. ook! Hoe geweldig Spanje ook is.
    Verder is het erg warm hier en veel turisme, maar goed ook gezellig.
    In oktober kom ik weer ff naar Nederland, ben je er dan toevallig ook? Zou gezellig zijn!! Zo niet blijf ik genieten van je leuke verhalen...

Liefs en een dikke kus Linda

• 23 Juli 2007 - 17:50

Birgit:

Hoihoi,
    wat ben ik jalours - als ik hier uit het raam kijk zie ik alleen maar donkere wolken en regen...dat is dus weer de zomer in nederland... ;-) je mist hier niet veel, bij habufa gaat ook alles zijn gangetje, dus..
    ik vind het echt hartstikke leuk om naar je berichten te lezen, blijf doorgaan!!
    tschüüs...
    Birgit

• 23 Juli 2007 - 18:24

Guido:

Grappig bericht (alweer :-) ). Ik zei vorige week nog tegen Marloes (die nu me vakantie is) dat we allang niks meer van je gehoord hadden. Blij om het vervolg te lezen en een eerst foto erbij te krijgen.

Groeten uit een regenachtig, kil België.

• 23 Juli 2007 - 20:44

Noor:

Meisje,

helemaal geweldig die verhalen van jou! En wel blijven sturen, want ik lees ze wel!
    STuur je zo ff een mail en anders vanavond!

Hou je taai, die heimwee ebt langzaam weer weg...

Liefs Noor xx

• 24 Juli 2007 - 07:09

Kim, Uden:

Hee!
    En wij zitten hier in de regen! 't ziet er echt super gaaf uit daar! ben jaloers!
    x Kimmie

• 24 Juli 2007 - 07:57

Zusje!:

Ja gelezen! Hahaha... Ehmm, die 600kg vlees, horen jij en de mams van Pat daarbij?
    (je moet ff de goede teksten bij de goede foto's zetten)

KUS!

• 24 Juli 2007 - 09:12

Jaap Korver:

Moet nu toch echt even reageren. Had je ook wel verwacht denk ik. Vind jij het gek, dat als je zo over AJAX schrijft, dat je dan wordt afgesloten van water en stroom. Zelfs de mensen bij jullie hebben dus meer verstand van voetballen dan jij. Ben wel erg jaloers op het weer daar, want hier is het knudde. Niets om heimwee naar te hebben dus!!( behalve natuurlijk naar die geweldige voetbalclub).

• 24 Juli 2007 - 14:59

Papa En Mama:

We zijn blij weer iets van je gehoord te hebben en ook nog een paar leuke fotos erbij en dat alles in de muur van het gemeentehuis op ons vacantieadres. Fiin dat jullie het zo naar je zin hebben, EN DAT WE GISTEREN JE stem hebben gehoord.
    Dikke kus, papa en mama.

• 24 Juli 2007 - 18:32

Stefanie:

Heej babe.......fijn om eindelijk wat foto's te zien.....ziet er gezellig uit allemaal. Wij vertrekken morgen ochtend. Dus nu laatste spulletjes aan het pakken. Probeer vanaf daar nog een keertje te mailen. Hou je op de hoogte en nog veel plezier daar. Dikke knuffel van je neef en nicht

• 25 Juli 2007 - 14:32

Peter:

Hey Mariek!
    Super om te horen dat alles goed gaat. Ik blijf natuurlijk af en toe op de hoogte via msn, maar ik lees ook je berichtjes hier op de site gewoon hoor. je schrijft ze niet voor niks ;)

Geniet maar lekker in het zonnige zuiden!

Kus, Peter

• 26 Juli 2007 - 18:12

Linda En Ralf:

Hey Vrouwke,

Alles goed daar in madagascar?? beter weer dan hier hoop ik....

Ik wilde je even op de hoogte houden van de spannende nieuwtjes hier...
    Ja ja ralf en ik gaan misschien een huis kopen. Gewoon hier in Geldrop, leuk huis en super mooi.. we zijn al bezig met een hypotheek enzo maar begin september weten we zeker of ze het huis gaan verkopen, dus nog ff wachten...

Je moet echt wat meer foto's maken... Ik wil alles weten... Hoe is het daar? hoe is het met Patrick? hoe is het met jou?? We hebben elkaar al zo lang niet meer gesproken..... Heb jij trouwens nog iets gehoord van Silke?? ik hoorde van Leonie dat haar telefoon nog steeds buiten gebruik is...... ze lijkt wel van de aardbodem verdwenen te zijn....

Wanneer kom je weer een keertje terug naar het koude kikkerlandje?? dan moeten we echt wat afspreken...

Heel veel plezier nog en doe je loverboy de groetjes.

XXX
    Linda & Ralf

• 30 Juli 2007 - 17:16

Max:

Hoi Marieke Marieke
    Mooie foto's van jou, je vriendje, het land en de beesten.
    Ik ben net terug van vakantie en heb twee berichten achter elkaar gelezen.
    Mooie verhalen, lekker vlot geschreven, daar hou ik wel van.
    De laatste tijd regent het hier pijpestelen, dus ik zou maar lekker daar blijven als ik jou was.
    Een dagje zonder water uit de kraan is zo'n ramp nog niet als je er aan gewend bent.
    Geniet maar van de vrijheid, de rust en de natuur, dat hebben wij hier in Nederland veel te weinig!

Groeten Max en tot het volgende bericht!