Terug in Tana - Reisverslag uit Antananarivo, Madagascar van Marieke - WaarBenJij.nu Terug in Tana - Reisverslag uit Antananarivo, Madagascar van Marieke - WaarBenJij.nu

Terug in Tana

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

30 Augustus 2007 | Madagascar, Antananarivo

Eindelijk weer eens n berichtje van mij. Hier heb ik helaas geen beschikking tot een computer elke dag dus ik zit nu lekker in een cybercafé.

Weer terug in Tana, Madagascar. Heerlijk! N echte stad, met hoge gebouwen en bergen. Sushi eten. Winkelen, souveniers kopen uiteraard. Tis hier geweldig! Ik hou van deze stad.

Wel mis ik de mensen die ik op Comores heb ontmoet. Zoveel leuke en lieve mensen. En als ze je aardig vinden op Comores krijg je n cadeautje. En ja je raadt t al. Marieke heeft n aantal cadeautjes gekregen. :) Ik stond er elke keer van te kijken. Sommige mensen die bijna geen geld hebben die me dan toch iets willen geven. En als ik t niet aanpak is t onbeleefd. Zo heb ik n leuke gekleurde boodschappentas, n handtas, doosje voor sieraden, lijstje met in steentje de eilanden van Comores. Ook weer iets grappigs. Comores heeft officieel 3 eilanden. Mayotte dat er bij in de buurt ligt is van Frankrijk. Maar op elk souvenier zie je toch Mayotte. Comores zit duidelijk nog in de ontkenningsfase. Verder kwam er regelmatig n masseuse nadat onze masseur verdwenen was. Pat kwam die masseur trouwens gister hier in Tana tegen. Ja ook hier is de wereld klein. En die masseuse wilde niet dat ik haar betaalde. Ze vond me geweldig. Uiteindelijk heb ik haar maar n klompje gegeven als sleutelhanger. Was ze super blij mee en dat wilde ze gelukkig wel aanpakken. Verder zei iedereen dat we toch echt heel snel terug moesten komen. Volgend jaar zeiden we. Maar waarschijnlijk gaan we in november al weer ff naar Comores.

Tis erg warm in dit internetcafé. Dus ik ga er ff n eind aan breien. Goh binnen 2 weken ben ik alweer in Europa. Ongelooflijk! Dat zal wel erg wennen zijn. En wat ga ik als eerste doen als we in Parijs aankomen? Mc Donalds! Dat missen Pat en ik toch wel errug! Ben door de malaria trouwens wel afgevallen. Geweldig!

Nu ik dit bericht nog eens ff overlees is t eigenlijk best wel onsamenhangend. Leuk woord voor galgje. :)

Maandag ben ik jarig! Is ff n reminder voor jullie! :)

XX

• 31 Augustus 2007 - 19:40

Zusje:

En wat ga je als eerste doen als je in Nederland bent...?

• 31 Augustus 2007 - 19:41

Zusje:

Kheb trouwens net galgje gespeeld, met jouw woord... En tis niet geraden!!! JEEJ!

• 01 September 2007 - 19:26

Greet En Frans Jaspe:

Van harte gefeliciteerd en een onvergetelijke dag gewenst. Wensen je een grandioos goed jaar met heel veel geluk, een beetje wijsheid en misschien een beetje kou, hitte heb je wel genoeg gehad.

• 02 September 2007 - 14:03

Sil:

Dag Madel!
    Ben blij als ik je tevreden gezichtje weer eens zie binnekort...ben afgelopen weekend weer voor het eerst in maanden..huhum.. wezen stappen en kreeg toen wel effe een brok in mijn keel, vorig jaar rond deze tijd waren jij en lin en ik net weer aan het bijkomen van 'opwindende zomeravanden in het eindhovense'haha...leuke herinneringen! ach ja het werd ook idd wel weer eens tijd voor verandering, maar het was altijd wel lachen! Dus zo eens in de zoveel tijd moet ik toch weer even mijn gezicht laten zien en de beentjes in de lucht!Oud en saai zijn we nog lang niet!
    Dag schatteke tot snel

Bye, bye!

XXX Sil

• 02 September 2007 - 16:02

Jan En Fon Schijndel:

Ja,Marieke je bent bijna jarig, jouw verjaardag begint daar om 23.00 uur Nederlandse(zomer)tijd dus van harte gefeliciteerd met je ..ste verjaardag.
    Ik zeg hier niet hoeveel x jij 3 september hebt meegemaakt.
    Ik ben wel benieuwd hoe een verjaardag daar gevierd word.
    Een fijne dag daar ver weg.
    xxxxx Jan en Fon

• 03 September 2007 - 08:06

Thea Van Kempen:

Hoi Marieke, proficiat met jouw verjaardag en een heel fijne dag toegewenst op dat prachtige, verrre eiland.
    Groetjes van John,Thea en Babs.

• 03 September 2007 - 12:17

Papa:

Nogmaals van harte gefeliciteerd en een fijne dag. Al druk aan het verjaardag vieren? Gaat dat daar anders of "gewoon"? Schrijf maar op je site, dan hebben we weer een leuk verhaaltje met foto's als die beschikbaar zijn.
    De groeten, kus en knuffel, papa

• 03 September 2007 - 14:22

José Leusink-Munster:

van harte gefeliciflapstaart.....

• 03 September 2007 - 14:56

Siny En Jan Munster:

Van harte gefelicititeerd met je verjaardag meisje. Ik heb gelezen dat jullie het goed maken in het verre Madagaskar. Ook heel veel groeten aan je vriendje Patrick. We hopen jullie weer gezond terug te zien. Heel veel groetjes van Jan en Siny uit het zonnige Vlijmen.